Szerezd be az erőnövelés kiváló eszközeit

KETTLEBELL, GIRYA

6 világmárka a kezdőtől a profi szintig, 4 kg-tól 80 kg súlyig

Vinyl Kettlebell

A termék fogantyúja fém és felületkezelt, teste pedig vynillel van borítva a könnyebb tisztántartás és puhább padlófogás érdekében. A Vinyl sorozatot otthoni használatra ajánljuk, professzionális használatra inkább a Full Force típusú eszközöket javasoljuk, amelyek minősége messze meghaladja a Vinyl Kettlebellekét.

Szeretnél velünk edzeni? Csatlakozz Strongfirst-Kettlebell csoportjainkhoz, országosan!

“Erősödj kettlebellel, ahogy a top atléták – Az edzés sosem lesz könnyebb, csak te leszel erősebb.” Találd meg a hozzád leginkább passzoló StrongFirst Kettlebell edzést és instruktort – országszerte!

Kettlebellek az igényeidre szabva

TALÁLD MEG A SAJÁT SÚLYOD

Válassz márkát

Tiguar

Kettlebellek kényelmes és ergonomikus fogóval a teljes test edzésére.

Girya

Tradicionális acél fogantyús orosz kettlebell, ínyenceknek és versenyzőknek. A Nemzetközi Kettlebell Szövetség által jóváhagyott méret és tökéletes fogásminőség jellemzi az eszközt.

Military

2016-tól közkívánatra újra Military kettlebell a 360shop kinálatában! A méretek hasonlók, mint a korábban military néven árult eszközök, de a kettlebellen helyet kapott a StrongFirst iskola jelmondata is: Loyalty, Respect, Honor, vagyis Hűség, Tisztelet, Becsület.

Vinyl

A Vinyl sorozatot otthoni használatra ajánljuk. A termék fogantyúja fém és felületkezelt, teste pedig vynillel van borítva a könnyebb tisztántartás és puhább padlófogás érdekében.

Monster

Ha igazán nagyot akarsz!  Kiváló minőségű kettlebell külölegesség az igazán erős embereknek.  A kényelmesebb edzést a széles fogantyú és az új technológiájú festési eljárás segíti!

Military Grade

A Dragondoor Kettlebellek nagy előnye a tervezésen túl a festése, mely nagy terhelésnél sem pattog le a felületről. 

Hogyan tudok rendelést leadni?

Rendelést leadni online, a 360sport.hu oldalon keresztül  lehetséges, de van lehetőség személyes átvételre a 360sport üzleteiben lehetséges.

Mennyibe kerül a kiszállítás?

Szállítási árak súly szerint:

0-5 kg                         1.700 Ft
5,1 – 15 kg                  2.000 Ft
10,1 – 15 kg                2.300 Ft
15,1 – 20 kg                2.800 Ft
20,1 – 25 kg                3.200 Ft
25,1 – 40 kg                4.000 Ft
40,1 kg felett              4.000 Ft + 90 Ft/kg a szállítási költség 

Van garancia?

Elállás a termék átvételét követő 8 napon belül, internetes vásárlás esetén 14 napon belül, amennyiben a termék nem sérül.

Hány nap a szállítási idő?

A termékeket a Pannon XP futárszolgálat a megrendeléstől számított 48-72 óra alatt teljesíti. A csomagokon nyomonkövetési szám is fel van tüntetve, így a vásárló pontos információhoz juthat a rendelt termék állapotáról. A nyomonkövetési számot telefonon belolvasva a 0620 77-333-99-es számon vagy a 360shop dolgozóitól kap információt.

Ki végzi a házhozszállítást?

A 360Shop internetes üzlet a megrendelt termékeket a Pannon XP futárszolgálat – www.pannonxp.hu szolgáltatását igénybe véve küldi ki, kizárólag Magyarország területére.

Hogyan tudok fizetni?

Az alábbi fizetési módok állnak rendelkezésedre:

  • készpénzben (utánvéttel, vagy helyszíni kifizetéssel). Készpénzes fizetésre utánvét formájában is van lehetőség. Ezesetben a szállítást végző futárnak kell az áru ellenértékét kifizetni.
  • átutalással
  • online, bankkártyával
Segíts, milyen súlyt válasszak?

Először is nagyon fontos tisztáznunk, hogy nem csak az erőnk függvényében kell kettlebellt választanunk!
Lehet, hogy fekve kinyomsz 150kg-ot, mégis olyan kötött a vállad, hogy nem tudod súly nélkül sem felemelni a karod a fejed fölé függőleges, nyújtott helyzetbe. Ez esetben még a 24kg-os súly is okozhat sérülést!

Tehát a legfontosabb a megfelelő mobilitás. Ha az nincs meg, elképzelhető, hogy először nem is súllyal kell dolgoznod a fejlődésedhez. Érdemes ilyen esetben egy szakképzett gyógymasszőrnél kezdeni. Az emberek nem is gondolják, milyen gyors megoldást jelenthet a problémájukra. A másik fontos dolog a rendszeres nyújtás, amire manapság egyre kevesebben szánnak időt, pedig az edzés fontos része. Ha ezek sem hoznak eredményt, mindenképpen fordulj orvoshoz!

Ha a mobilitás rendben van, akkor a stabilitásod kell megvizsgálni. A kettlebell súlypontja eltér a fogás helyétől, ezért nem csak nyomni kell, hanem egyensúlyozni, koordinálni is! Ezen képességek hiányában csúnya bukfenc lehet egy jól indult gyakorlat vége…
Vegyük példának a nyomást! Nem csak a vállnak és  a kezednek kell rendben lennie, hanem az egész törzsedet és a lábaidat is megfelelően fel kell feszítened, hiszen ezek adják a nyomás alapját.

Ha a fentiekkel minden rendben van, akkor nézzük az erő részét!
Sokan esnek abba a hibába, hogy túl nagy súlyt választanak, mert gyorsan akarnak eredményt elérni. Sajnos a túl nagy súly inkább késlelteti a fejlődést. Ha az eszedre hallgatsz kettlebell választásánál és nem az egódra, sokkal nagyobb fejlődést fogsz elérni!

Vitathatatlan, hogy az izmok fejlesztésében  a testépítők a legnagyobb szakértők. Ők úgy gondolják és tapasztalják, hogy a leghatékonyabb, ha a maximális nyomóerőd 70%-ával edzel. Tehát ha a 40kg-os bell a legnagyobb, amit ki tudsz nyomni, akkor 28-kg-os kettlebellt válassz az edzéseidhez. /Még egyszer felhívom a figyelmet, csak akkor, ha a mobilitás és stabilitás rendben van és az erő növeléséről beszélünk! Valamint ez a súly az edzés jellegtől függően is eltérhet!/

Kettlebell edzéselmélet mekkora kettlebellt válasszak?
 

Mekkora a legnagyobb súly, amit ki tudsz nyomni?
Nem kell kísérletezgetned, az se baj, ha nincsenek nagy súlyzóid.
Mert van egy remek képlet, amivel  könnyen kiszámolhatod.

Kettlebell edzéselmélet képlet egy ismétléses maximum.

(Olyan súlyt használj a képlethez, amit nem tudsz kinyomni 10-nél többször, mert akkor nem az erőd, hanem az állóképességed teszteled!)

Példa a kiszámításra:
Ha például a 32kg-os kettlebellt 5-ször tudod kinyomni szabályosan, akkor 36:(37- 5 ismétlés)x32kg
Akkor elvileg a 36 kg-os kettlebell a legnagyobb, amit ki tudsz nyomni. (1RM, egy ismétléses maximum =36kg)
Tehát számodra egy átlagos edzéshez ennek a 70%-a azaz a 24kg-os kettlebell a legmegfelelőbb. Ennél nagyobb súly túledzettséget okozhat, illetve képtelen leszel a szabályos technikák végrehajtására!

Ha bármelyik gyakorlatnál az edzés során bizonytalan vagy, esetleg túlságosan megerőltetőnek érzed, ne szégyellj kisebbre váltani! A biztonságod és az egészséged a legfontosabb! Vedd azt is figyelembe, hogy a képlet nem tudja figyelembe venni a hiányosságaidat, korábbi sérüléseidet!

forrás: kettlebelledzes.hu