SZENZOROS ÉRZÉKELÉS FEJLESZTÉS


A Senaptec segítségével fel tudjuk mérni a sportolóink, katonáink, pácienseink szenzoros értékelését, és optimalizálni tudjuk az ehhez kapcsolódó készségek fejlesztési lehetőségeit.

Az automatikus adatgyűjtés, elemzés és azonnali visszajelzés révén sok időt spórolhatsz meg, így több energiád marad az edzésedre összpontosítani.

Mi a Senaptec?

A Senaptec nem egy régi edzésmódszer vagy terápia modernizált változata, hanem egy egészen új szemléletmód az edzést illetően. Korábban úgy vélték, hogy a látás, az érzékelés, az agyi feldolgozás, és más agyi készségek többé-kevésbé állandó, velünk született készségek, és nem különösebben módosíthatóak, a tudományos kutatások azt mutatják, hogy valójában van lehetőség a fejlesztésükre.

Milyen területeken érdemes alkalmazni ?

Sport

A különféle sportágakban akár egy centin, vagy egy másodperc törtrészén múlhat a siker. Egy ezredmásodperc jelentheti a különbséget az aranyérem és a dobogóról történő lemaradás között. A Senaptec eszközök olyan előnyt biztosítanak, melynek révén a sportolók folyamatosan magasabb szinten lehetnek képesek teljesíteni.

Katonaság

A taktikai egységek esetében még nagyobb a tét, ezért az észlelés, feldolgozás és reagálás kapcsán minden egyes ezredmásodperc kritikus fontosságú. A Senaptec tapasztalatainak felhasználása révén a katonák képesek lehetnek optimalizálni a működésüket.

Egészségügy

A sportok terén és a katonaságnál elszenvedett agysérülések kockázatának felismerése előtérbe helyezte a vizuális és szenzomotoros készségek fejlesztését. A Senaptec széleskörű tapasztalatai révén igyekszik megoldást találni az agy egészségének csökkenése jelentette problémára.

Típusai

SENAPTEC STROBE

A Senaptec Strobe-ot úgy alakították ki, hogy fejlessze a kapcsolatokat a felhasználó szeme, agya és teste között. Folyékony kristály technológia felhasználása révén a lencsék tiszta és ködös állapot között váltakoznak, ezáltal megfosztva a viselőt a vizuális információktól, és rákényszerítve a hatékonyabb feldolgozásra. A Senaptec Strobe könnyedén beépíthető a már jelenleg is használt gyakorlatokba.

SENSORY STATION

A Sensory Station egy innovatív technológiát használó szenzoros értékelő és edző állomás, mely 10 vizuális és szenzomotoros készséget képes vizsgálni. A segítségével kevesebb, mint 25 perc alatt meg lehet határozni egy sportoló erősségeit és fejlesztési lehetőségeit a szenzoros teljesítményét illetően.

SENSORY TABLET

A Sensory Tablet egy innovatív technológiát használó szenzoros értékelő és edző állomás, mely 7 vizuális és szenzomotoros készséget képes vizsgálni.

Referenciák

“A szemüveg használata segített a gyerekek koncentrációjának fejlesztésében. Használata során egyre jobban kizártak minden zavaró tenyezőt és csak a feladatra fókuszáltak. pl. különböző magasságba dobott, vagy gurított labda elfogására.”

Bakos István

“Nagy sikerrel debütált az MLSZ nemzetközi kapus edzői képzésen a Senaptec Strobe szemüveg!”
Szabó András László
erőnléti szakértő

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

6 + 7 =