SZENZOROS ÉRZÉKELÉS FEJLESZTÉS


A Senaptec segítségével fel tudjuk mérni a sportolóink, katonáink, pácienseink szenzoros értékelését, és optimalizálni tudjuk az ehhez kapcsolódó készségek fejlesztési lehetőségeit.

Az automatikus adatgyűjtés, elemzés és azonnali visszajelzés révén sok időt spórolhatsz meg, így több energiád marad az edzésedre összpontosítani.

Mi a Senaptec?

A Senaptec nem egy régi edzésmódszer vagy terápia modernizált változata, hanem egy egészen új szemléletmód az edzést illetően. Korábban úgy vélték, hogy a látás, az érzékelés, az agyi feldolgozás, és más agyi készségek többé-kevésbé állandó, velünk született készségek, és nem különösebben módosíthatóak, a tudományos kutatások azt mutatják, hogy valójában van lehetőség a fejlesztésükre.

Milyen területeken érdemes alkalmazni ?

Sport

A különféle sportágakban akár egy centin, vagy egy másodperc törtrészén múlhat a siker. Egy ezredmásodperc jelentheti a különbséget az aranyérem és a dobogóról történő lemaradás között. A Senaptec eszközök olyan előnyt biztosítanak, melynek révén a sportolók folyamatosan magasabb szinten lehetnek képesek teljesíteni.

Katonaság

A taktikai egységek esetében még nagyobb a tét, ezért az észlelés, feldolgozás és reagálás kapcsán minden egyes ezredmásodperc kritikus fontosságú. A Senaptec tapasztalatainak felhasználása révén a katonák képesek lehetnek optimalizálni a működésüket.

Egészségügy

A sportok terén és a katonaságnál elszenvedett agysérülések kockázatának felismerése előtérbe helyezte a vizuális és szenzomotoros készségek fejlesztését. A Senaptec széleskörű tapasztalatai révén igyekszik megoldást találni az agy egészségének csökkenése jelentette problémára.

Típusai

SENAPTEC STROBE

A Senaptec Strobe-ot úgy alakították ki, hogy fejlessze a kapcsolatokat a felhasználó szeme, agya és teste között. Folyékony kristály technológia felhasználása révén a lencsék tiszta és ködös állapot között váltakoznak, ezáltal megfosztva a viselőt a vizuális információktól, és rákényszerítve a hatékonyabb feldolgozásra. A Senaptec Strobe könnyedén beépíthető a már jelenleg is használt gyakorlatokba.

SENSORY STATION

A Sensory Station egy innovatív technológiát használó szenzoros értékelő és edző állomás, mely 10 vizuális és szenzomotoros készséget képes vizsgálni. A segítségével kevesebb, mint 25 perc alatt meg lehet határozni egy sportoló erősségeit és fejlesztési lehetőségeit a szenzoros teljesítményét illetően.

SENSORY TABLET

A Sensory Tablet egy innovatív technológiát használó szenzoros értékelő és edző állomás, mely 7 vizuális és szenzomotoros készséget képes vizsgálni.

Referenciák

“A szemüveg használata segített a gyerekek koncentrációjának fejlesztésében. Használata során egyre jobban kizártak minden zavaró tenyezőt és csak a feladatra fókuszáltak. pl. különböző magasságba dobott, vagy gurított labda elfogására.”

Bakos István

“Nagy sikerrel debütált az MLSZ nemzetközi kapus edzői képzésen a Senaptec Strobe szemüveg!”
Szabó András László
erőnléti szakértő

“Kevés idő volt használni, mert előbb a vb, később a bajnokság és nemzetközi kupa szereplés miatt rendhagyó a programunk az év elején! Nagy Péter edzőm többet használta a fiatalabb korosztályokban.

1-2-3as fokozaton használtam a szemüveget, teniszlabdával, sematikus kapura lövésekkel, célirányosan sarkokra történő ívelt lövésekkel. Nagyon fura volt elsőre, de miután megszoktam a vibrálást nem volt zavaró.
Azt tapasztaltam, hogy ahogy növeltük a fokozatot egyre többet hibáztam, de ez a lényeg, hogy minél nehezebb körülményeknek kelljen megfelelnem! Így egyre jobban élveztem a koncentráció kihívását! A gyakorlatsorok után takarásos helyzetekben történő védéseknél a fal mögött, nehéz, takart lövéseket tudtam megfogni, amiket elötte nehezebben. Sokkal biztosabban találta meg a kezem a labdát és az elővételezésem könnyebbé vált! Úgy éreztem ez a szemüvegnek a hatása 🙂
Kíváncsi vagyok, miként reagálok és alkalmazkodom komplexebb gyakorlatok végrehajtásakor.”
Székely Márton- Grundfos Tatabánya, Magyar Kézilabda válogatott kapusa

Cikkek

Neuroplaszticitás egy elülső keresztszalag sérülést követően

Neuroplaszticitás egy elülső keresztszalag sérülést követően

Az elülső keresztszalag sérülés neuroplasztikus hatásai napjainkban váltak nyilvánvalóbbá, demonstrálva az idegrendszer háttérben végbemenő változásait a sérüléssel összefüggésben várható mechanikai módosulások mellett. Az ezen káros neuroplasztikus...

Stroboszkópikus látás edzés és dinamikus vizuális élesség

Stroboszkópikus látás edzés és dinamikus vizuális élesség

A sportági látás szakterülete folyamatosan növekszik, ahogy a sportolók egyre erőteljesebben tapasztalják az edzésprogramjukba épített látásfejlesztő gyakorlatok pozitív hatásait. A dinamikus vizuális élesség („dynamic visual acuity” – „DVA”) a vizuális...

A stroboszkópikus edzés fejleszti a rövid távú memóriát

A stroboszkópikus edzés fejleszti a rövid távú memóriát

A vizuális rendszer úgy alakult ki, hogy a differenciálatlan és folyamatos információáradatot átalakítsa önálló és kezelhető képekké, ez a képesség pedig elsődlegesen a bemeneti jel zavartalan természetén alapul. Ennek kapcsán az időszakos látás memória...

Jégkorongozók teljesítményének előrejelzése

Jégkorongozók teljesítményének előrejelzése

A sportági látás egyre növekvő szakterületén még jelenleg is keveset tudunk a vizuális feldolgozás jégkorongban betöltött szerepének egyedi jellemzőiről, valamint arról, hogy milyen hatással van a vizuális feldolgozás a sportoló általános teljesítményére....

Vizuális észlelés és stroboszkópikus edzés

Vizuális észlelés és stroboszkópikus edzés

Az emberek elképesztő mértékben képesek a tanulásra és az adaptációra, azonban meglepően kevés kutatás foglalkozott eddig az általános tanulással, melynek során az új készségek és stratégiák rugalmasan használhatók fel különféle feladatok során és...

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

9 + 1 =